Zuinige leaseauto behoudt in 2012 lagere bijtelling

20-09-2011 | Mits de auto niet van eigenaar verandert, blijft uw groene leaseauto de lagere bijtelling behouden. Ook na 1 juli 2012, als de CO2-grenzen die bij de lagere tarieven horen, worden verlaagd. Overigens worden die grenzen stapsgewijs tot 2015 verlaagd, zodat die voor de BPM en de bijtelling gelijk zijn. Dit blijkt uit de Autobrief van staatssecretaris Weekers van Financiën.

Uit de Autobrief blijkt dat de Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen (BPM) die u eenmalig betaalt bij aanschaf van een auto wordt gebaseerd op de CO2-uitstoot en dat u in 2015 alleen bij zuinige auto’s met een CO2-uitstoot van minder dan 83 gram per kilometer kunt rekenen op 14% bijtelling. Schaft u na de verlaging van de CO2-grenzen een nieuwe auto van de zaak aan, dan kunt u alleen bij zeer zuinige auto’s rekenen op een vrijstelling BPM en een lagere bijtelling.

 

Tips

Koop of lease voor 1 juli 2012 een zuinige auto. U valt dan onder de huidige regeling. Na die datum gaan de nieuwe regels gelden gedurende de normale leasetermijn. Wat met normale leasetermijn wordt bedoeld, legt Weekers op Prinsjesdag uit.

 

U kunt de Autobrief, waarin staatssecretaris de toekomst van de fiscale stimulering van (zeer) zuinige auto’s en enkele andere onderwerpen op het gebied van de autobelastingen aan de orde brengt, hier downloaden.

 

Bron: HRpraktijk